Stichting Atelierroute Groot Woerden 
 

home

In de maand september organiseerde de stichting Atelierroute Groot Woerden de atelierroute en het kunstlint in Groot Woerden. Kunstenaars exposeerden in eigen open ateliers en in de etalages van winkeliers in het centrum. Op deze website vind je de deelnemers aan de Atelierroute en kunstlint 2022. Voor de kleinere bezoekers was er een speurtocht met (kleine) prijzen voor winnaars. 

De feestelijke opening van de atelierroute 2022 was op vrijdag 23 september 2022 in de galerie Van Slagmaat. Na een inleiding van de voorzitter van de stichting Anke van den Hurk, was het woord aan cultuurfilosoof Frans Lander. 

Op maandagavond 3 oktober 2022 werd de juryprijs uitgereikt. Kanshebbers waren de kunstenaars die aan de atelierroute en/of het kunstlint deelgenomen hadden en het thema 'De cirkel is rond' als onderwerp voor hun werk gekozen hadden. De jury bestond uit Jan van Es, Frans Lander en Mariëtte van Slagmaat. Zij nomineerden drie kunstenaars: Petra de Jong, Sylwia Schóngart en Gineke van Assem. Winnaar werd Sylwia Schóngart met een prachtig glasobject. Van harte gefeliciteerd! De jury heeft ook een eervolle vermelding uitgesproken voor het werk van Cynthia Nieuwendijk.

E-mailen
Instagram