Dit is Judith Buijs

Judith Buijs exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur in eigen atelier aan de Prinsenlaan 22, Woerden. 
  • Gedurende de hele maand september tot en met 8 oktober 2023 in de etalage van slagerij Van Kesteren, Kruisstraat 3, centrum Woerden.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

Biografie

Every block of stone has a statue inside it, and it is the task of the sculptor to discover it.
In mijn vrije tijd kan ik wegdromen tijdens het werken met speksteen. Dit begint met het uitzoeken van de steen, daarna leg ik de steen in het zicht en probeer te ontdekken welke vorm ik zie. Wat schuilt er in de steen?
Voorzichtig markeer ik de steen met stift of potlood om de vorm zichtbaar te maken die ik uit de steen wil halen.
Mijn voorkeur gaat uit naar het maken van sculpturen in de vorm van het menselijk lichaam. Anatomie van het menselijk lichaam heb ik tijdens mijn studie in de zorg in mijn hoofd geprent. Ik hou van realistische sculpturen en de warme vormen van het menselijk lichaam.
Vooraf heb ik een beeld in mijn hoofd wat ik ga maken maar tijdens het werken ‘vertelt’ de steen mij wat ik moet doen. Het is een samenspel tussen steen en beeldhouwer.
Ik werk met Serpentijn, Keniaanse speksteen, Albast, Braziliaanse speksteen en Chinese speksteen.
De laatste tijd voeg ik objecten toe aan mijn sculpturen. Hierdoor ontstaat een verhaal en herkenning. Bijvoorbeeld het hart met de sleutel. Iedereen zal hierbij een eigen verhaal hebben en voelen. Het zal herinneringen oproepen en gedachten. Dat is wat ik mooi vind aan mijn werk.
Ik leg het proces van beeldhouwen vast via foto’s zodat je het ontstaan van het resultaat kunt volgen. Het beeld komt hiermee tot leven. Het creëert een band met het beeld en je gaat ervan houden.


website: http://www.judithbuijs.nl/
Instagram: kunstwerkje_enzo_byjuud_

Judith doet mee met de Atelierroute op eigen locatie en in een etalage in centrum Woerden.
Adres van haar locatie: Prinsenlaan 22


Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk overzichtstentoonstelling: Down on my knees
Afmeting kunstwerk overzichtstentoonstelling: h16cm/b10cm/d14cm
Braziliaans speksteen
Prijs van het voorgaande kunstwerk in Euro: 170


E-mailen
Instagram