Dit is Jena Venema

Jena Venema exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur in eigen atelier aan de Kuipersweg 2N, Woerden. Op de folder staat Jena abusievelijk niet juist vermeld. Zij staat vermeld onder nummer 11. Let op bij het bekijken van de folder.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

 

Biografie

Voor mij is het altijd belangrijk geweest om mijn indrukken van natuur en cultuur tijdens reizen te verwerken in schetsen met pen of verf. In 1991 besloot ik mijn passie voor tekenen en schilderen als een serieuze hobby te ontwikkelen. Aan de Nieuwe Academie Utrecht (1993- 1997) leerde ik technieken en kritisch kijken naar mijn werk. Sinds 1992 hebben de modelavonden van de Kunstkring Woerden mij geïnspireerd  voor mijn thema “bodylanguage” waarbij ik figuren in snelle schetsen, met ecoline of inkt, of in klei verwerk.  In mijn doeken worden menselijke figuren afgebeeld in een geabstraheerde natuurlijke omgeving om een mystieke sfeer of emotie op te roepen. De laatste jaren ben ik vooral gefascineerd door de organische vormen van bomen en hoe ze in hun landschap staan. Een derde thema is zeekusten, vooral krijtrotsen, te vinden aan de zuidkust van Engeland. De wandelingen langs de scherpe randen van de ruimte van de zee verbeelden voor mij ruimte, vrijheid. De vormen, het lijnenspel en de kleuren van de natuur inspireren en passen bij het werken met ecoline, acryl of olieverf op papier of op doek.
Exposities: in Woerden, Steinhagen, Laren met de Kunstkring Woerden
Atelierroute Groot Woerden
Fermate, Zwolle 2017
Atelier: JTV Atelier
Kuipersweg 2N, Barwoutswaarder Woerden


Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk overzichtstentoonstelling: Yosemite
Afmeting kunstwerk overzichtstentoonstelling: 1mx1m
Yosemite is een impressie en mijn interpretatie van het indrukwekkende landschap van Yosemite National Park ( USA), geschilderd met olieverf op doek in 2021
Prijs van het voorgaande kunstwerk in Euro: 800


E-mailen
Instagram