Dit is Hermien van den Elst

Hermien exposeert:

  • Gedurende de hele maand september tot en met 8 oktober 2023 in de etalage van Branderij Joost, Voorstraat 45, centrum Woerden.
  • Op 7 en 8 oktober doet Hermien mee in het Inloophuis, Wilhelminaweg 12.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

Biografie

Sinds 1978 woon ik in Woerden en werkte als operatieassistent in het UMC Utrecht. Ik heb veel reizen over de hele wereld gemaakt en fotograferen maakte dat ik contact maakte met de bevolking en de mooie vaak bijzondere natuur kon vastleggen via een foto. Sinds mijn pensioen ben ik blijven reizen en genieten van de natuur door te wandelen en te fietsen.
vanaf het begin dat Dies Groot fotografie-lessen geeft ben ik die blijven volgen en telkens leer je meer en zie je meer.
Via een kennisje ben ik in contact gekomen met een groep uit het kerkelijk leven 'Kleur en Geloof'. Elke maand wordt aan de hand van een bijbeltekst een opdracht gegeven. De titel die ik dan aan werkstuk geef is hedendaags, want ik denk en vind dat nog steeds dezelfde situaties zich voordoen. Zoals de vlucht uit Egypte die wordt verteld in Genesis. Zelf ben ik niet kerkelijk, toch is het mooi om samen iets uit te beelden. Hoewel ik niet kan tekenen, maar wel veel ideeën heb, werk ik veel met wol die ik in het verleden heb gesponnen en geverfd waardoor de kleuren naturel zijn. Zowel bij de 'opdracht' voor de fotografie-les als bij Kleur en Geloof is het bijzonder om te zien hoe ieder de 'opdracht' interpreteert. Het geeft ook weer hoe je in het leven staat door uit beelden wat jij en ik zien.

Hermien doet mee aan de Atelierroute in een etalage in centrum Woerden

Overzichtstentoonstelling


Kunstwerk overzichtstentoonstelling: Klaprozen

Fotografie en werkstukken met wol
Afmeting kunstwerk overzichtstentoonstelling: 
30/40
40/50
De werkstukken met wol zijn naar aanleiding van een Bijbeltekst gemaakt waaraan ik hedendaagse titel geef.
b.v. "Bloemen geven licht en blijdschap in je leven"
Prijs van het voorgaande kunstwerk in Euro: 25


E-mailen
Instagram