Dit is Arthur Koopmans

Arthur Koopmans exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur in eigen atelier aan de Van der Valk Boumanlaan 7, Woerden.
  • Gedurende de hele maand september tot en met 8 oktober 2023 in de etalage van SNS Voorstraat 30, centrum Woerden.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

 

Biografie

Arthur Koopmans, geboren in 1987, aquarellist, autodidact.
Ik ben Arthur Koopmans, een autodidact schilder uit het Groene Hart. Ik schilder in aquarel, een medium wat uitermate geschikt is om de sfeer en het licht te vangen dat van een schilderij een waar kunstwerk maakt. Mijn inspiratie vind ik in diverse plekken van het land, van de polders van het Groene Hart tot historische steden en dorpen en het leven op het water.
Het is niet enkel het onderwerp zelf dat ik schilder. Ik zoek vooral die momenten dat licht, kleur, en de vormen van schaduwen samenkomen op een sublieme manier en een tafereel vormen dat je raakt. De transparantie van aquarel maakt het ideaal om de kwaliteit van het licht te vangen.


Ik doe met de Atelierroute mee op eigen locatie en in een etalage in centrum Woerden
Adres van mijn locatie: Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden


Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk: Avondzon langs het Jaagpad
Afmeting: 42 x 54 cm (met lijst ongeveer 10cm groter)
Materiaal: aquarel op papier
Wandelend langs het Jaagpad van Woerden zie ik bijna elke dag weer dezelfde taferelen, maar elke keer toch net iets anders. Op een mooie avond schijnt het oranje licht van de zon tussen de bladeren door van een wilg, als door een sluier, en wordt een alledaags landschap iets magisch. Je hoeft niet per se ver de deur uit voor een goed onderwerp voor een schilderij.
Prijs in Euro: 550


E-mailen
Instagram