Dit is Annemiek Visser

Annemiek Visser exposeert:

  • Op 7 en 8 oktober tussen 11 en 17 uur in eigen atelier aan de Andersenhof 8, Woerden.
  • Op 29 en 30 september en op 6, 7 en 8 oktober 2023, tussen 11 en 17 uur, in het atelier van Galerie Van Slagmaat (Leidsestraatweg 36 3443 BV  Woerden) tijdens de overzichtstentoonstelling.

 

Biografie

Mijn passie voor tekenen en schilderen begon al op jonge leeftijd (lagere school). De eerste extra lessen kreeg ik van de Woerdense kunstenaar Henk Schippers toen ik op de middelbare school zat. Daarna volgden er meer begeleiders, zoals Jan Vermaat en Peter Kempeneers. Ik schilder in de eerste plaats graag om het schilderen zelf. Zo kan ik mijn creativiteit kwijt en kan ik fijn mijn andere hersenhelft gebruiken. Dat geeft ontspanning, ondanks de inspanning.
Ik hou ervan om uiteenlopend werk te maken, figuratief, maar ook abstract. Af en toe een landschap. Vaak kleurrijk en ben geboeid door vrouwfiguren omdat ze qua kleding me meer ruimte geven qua vormen en patronen. En zo nu en dan combineer ik graag mens en dier en werk met allerlei materialen. Mijn werk soms confronterend en -volgens anderen- intrigerend, met name vanwege de gelaatsuitdrukking van de afgebeelde figuren. Ik kies onderwerpen waar ik zelf door ben geboeid. Wat de kijkers vervolgens zien en ervaren is meestal dat ze verrast zijn door een emotie, de kleuren, een verhaal of de kwinkslag die erin zit. Het woord ‘zeggingskracht’ valt regelmatig. In 2022 heb ik mee mogen doen met 'Sterren op het doek' met als resultaat een portret van Annechien Steenhuizen dat nu in haar hal hangt.
website: schildermee.com
Instagram: @annemiek.visser
Facebook: https://www.facebook.com/annemiek.visser.58

Annemiek doet op eigen locatie mee aan de Atelierroute.
Adres van haar locatie: Andersenhof 8 Woerden


Overzichtstentoonstelling

Naam kunstwerk: Vier kanten van klimaatverandering
Afmeting: 50x50x50x50cm (kubusvorm op voet)
De schilderdoeken verbeelden geabstraheerd een viertal van de gevolgen van klimaatverandering:
*Hittegolven
*Overstromingen
*Heftige buien
*Tornado's
Techniek: acrylverf op doek.
Prijs in Euro: 695


E-mailen
Instagram